perjantai 17. syyskuuta 2010

Ensimmäinen rokotus


Keskiviikkona Zitolla oli siis ensimmäinen rokotus. Hieman kyllä jännitti, että mitä poju eläinlääkäristä tuumaa. Jännittäminen oli kuitenkin aivan turhaa, koska Zito suunnilleen nuoli lääkärin naaman puhtaaksi. “Virallinen” painokin tuli punnittua 4,24kg!! Kovasti on painoa tullut pojalle, mutta niin on korkeuttakin. Hyvin tyytyväisiä oltiin pojan “suoritukseen” Muutenkin poju osasi olla nätisti tutkimuspöydällä. Hienosti näytti hampaat. Onneksi ollaan pyydetty vieraita katsahtamaan suuhun ja muutenkin käsittelemään. Ainoa mikä aiheutti rimpuilua oli lämmön mittaaminen. Itse rokotusta Zito ei varmaan edes tajunnut, koska rohmusi vain namuja.
Zito on alkanut kiinnostumaan vedestä ja sillä leikkimisestä. Ulkona hundeli ei pääse enää näin kylmien vesien aikaan uimaan joten ollaan tyydytty isoon ämpäriin, joka on täynnä vettä ja sen kauhomiseen läiskyttelyyn. Todella hauskaa on ihania kuviakin sain napattua pari.

Ennen Zito ei oikein pitänyt kylpyhuoneesta, mutta vesileikkien myötä kylppäristä on tullut mukava paikka. Ennen rokotusta pestiinkin Zito eikä kyllä vältellyt yhtään. Ei se varmasti mukavaa ollut, mutta ei liian pelottavaakaan. Pesun jälkeen turkki kuivui kamalan nopeasti. Ennen kuin edes alkoi kaivamaan kuivaajaa esiin J !!
Kyselin koikkeriyhdistyksen sivuilla tuosta noutamisen opettamisesta. Kiitoksia tuhannesti todella hyvistä vastauksista!!! Tieto tuli todellakin tarpeen, vaikka paljon on tullut luettua koirista ja kouluttamisesta/kasvattamisesta, mutta kun jossakin lukee toista ja seuraavassa juuri kumotaan edellinen tapa, eli älyttömän vaikeaa pelkkä kirjojen lukeminen netissä googlettaminen. Arvostan todella kaikkia mahdollisia vinkkejä toisilta kooikerhondjien omistajilta tai keneltä tahansa koirista tietävältä. Kokoajan oppii uutta ja tajuaa mitä on tehnyt väärin ja mitä oikein. Vaikka on meidän perheessä ollut ennenkin koiria ja “opettanut” niitä, niin on se aivan eri asia näin 15 vuotiaana kun jo tajuaa miten koiraa tulee kohdella ja käsitellä. Varsinkin kun kouluttamisesta on yhä enemmän kaadettu omille hartioille ja haluaa itse kouluttaa koiraa. Itselleni tämän blogin kirjoittaminen on todella tärkeää, koska omasta kokemuksesta olen huomannut kuinka erilaisten koirien blogit ja kotisivut ovat tuoneet ihmisten henkilökohtaisia kokemuksia rodusta parhaiten esiin. Samalla kun on lukenut kuulumisia ja katsellut kuvia on myös koirakuumeen oireisiin saanut lievitystä :D Nyt kun on oma koiruus kotona, on ihana solmia yhteyksiä toisiin rodun omistajiin.

Tänään aloiteltiin noutamisen harjoittelu mahtavien neuvojen opastuksella. Hyvin meni ainakin alkuun, mutta kun Zito tajuaa enemmän namujen päälle kuin lelujen niin poika yritti kaikkensa saadakseen namun; istui, meni maahan ja antoi tassua( en tiedä mistä oppinut). Lopulta sain pojan kiinnostumaan lelusta. Zito otti lelu suuhunsa, mutta tiputti melkein heti käteen… Ihan hyvin kun suoraan antaa käteen, mutta saisi hieman pidempään pitää suussa. Pojan kärsivällisyys alkoi parin kerran jälkeen häipyä ja kaikki muu kiinnosti enemmän, joten en kauheasti viitsinyt paasata kun ei enää kiinnostanut. Meillä ei ole mihinkään kiire ja kun maltillisesti vaan opettaa niin kyllä se koira oppii.

Kuitenkin onhan Zito vielä ihan vauva 12vk. Muuten Zito on taas oppinut paljon. Maahan käsky on vahvistunut mahdottomasti ja siihen se jää maahan ilman, että sanoo mitään muuta. Istumisessa on sama. Olen opettanut sitä niin, että olen palkannut aina pienin väliaijoin kun pysyy esim. istumassa. Pikkuhiljaa olen pidentänyt aikaa palkkaamisen välillä. Kokoajan puhun kehuvalla äänellä ja koira katsoo kokoajan silmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti