sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Pentu-uinti ja koirapuisto
Torstaina suunnattiin auton nokka kohti Hyvinkäätä taas. Määränpäänä oli koirakylpylä Onnenkoira. Oltiin ilmoitettu Zito jo aikaisemmin pentu-uintiin. Ajo-ohjeiden laadussa ei olisi kamalasti kehuttavaa, joten saavuttiin perille aivan viime tipassa. Kun olin nopeasti huuhdellut Ziton ja laittanut pelastusliivin pojulle niin mentiin odottelemaan Ziton vuoroa. Aluksi koirat uitettiin yksitellen. Tämän jälkeen uittaja valitsi koiraparit ja uittiin pareittain. Zito oli kamalan ujo vaikkei yleensä ujouden merkkejä koirasta ole löytänyt niin nyt poika oikein tärisi välillä. Onneksi kun parit sekoitettiin sai Zito parikseen tolleri Roosan. Roosa mukava eikä Zito ujostellut kauheasti Roosan seurassa. Zito äkkäsi heti kuinka uidaan hillitysti eli ei vaan pärskitä vaan uidaan suoraviivaisesti. Kun tämä oli hallinnassa kaikilla vaihdettiin harjoitusta. Nyt harjoiteltiin kääntymistä "kauniisti"  ja todella hyvin Zito osasi kääntyä. Kääntymisharjoittelun jälkeen osa koirista lopetti ja Ziton lisäksi jäi vain yksi koira. Ohjaaja sanoi, että haluaa uittaa nämä kaksi koiraa vielä yhdessä ja lopuksi Zito saikin uida  ilman liiviä yksin uittajan kanssa joka ei pysynyt enää perässä  XD . Lopuksi ohjaaja sanoi, että Zito on varsinaisen hyvä uimari jopa koikkeriksi ja ihmetteli kovasti, että tämä oli eka kerta Zitolla altaassa. Kun uinnit oli uitu lähdettiin kuivattelemaan. Kuivaajasta ei Zito pitänyt ollenkaan, mutta ei sillä ole väliä kun poika kuivuu muutenkin niin nopeasti. Kotimatkan Zito nukkui TODELLA SIKEÄSTI! 

Eilen oltiin tutustumassa koirapuistoon Ziton kanssa. Koirapuistoon tuli myös Otto-kamu. Zito sekosi aluksi kun näki Oton pitkän ajan jälkeen, mutta kun Otto tuli aitaukseen Zito muuttui kamalan vaisuksi. Tulihan niitä kuviakin räpsittyä :) Zito totteli todella hienosti, paremmin kuin omassa kotipihassa. Saattoi varmaan johtua siitä kun Zitosta on tullut aika arka muita koiria kohtaan. Koirapuistoon tuli myös kolme muuta koiraa ja yhteen niistä tutustuttiin paremminkin. 9v colliensekoituksen ja suomen lapinkoiran mixi , joka näytti yli kasvaneelta suomenlapinkoiralta. Omistaja laittoi koiran maahan, jotta Zito tulisi haistelemaan. Vähän liian arka oli, entiseen Zitoon verrattuna. Koirapuistossa Zito alkoikin käyttää jo vähän ääntään, niin kuin illallakin kun meidän aidan takaa kulki vieraita ihmisiä. Toivottavasti pojasta ei ole tulossa turhan räksyttäjä. Ja minun ilokseni Zito on oppinut/malttanut oppia tulemaan sisälle käskystä, eikä enää tarvitse odottaa puolta tuntia Ziton väsymiseen JES!! 

 Ainut "ongelma" on enää nuo naapurissa käynnit eli Zito käy lähes joka päivä naapurin pihassa spurttaamassa eikä tuhmulaista saa sieltä millään ei edes jos itse lähtee sisälle. Lopuksi voin sanoa, että meidän koira ei tule ikinä oppimaan noutamista!! Olen kuukauden päivät yrittänyt saada lelua edes suuhun, mutta kun Zito kun tajuaa, että namun on lähellä ei se suostu muuta laittamaan suuhunsa kuin sen ihanan namin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti