lauantai 30. lokakuuta 2010

Pikku Harvahammas


Zito oli taas uimassa Hyvinkään koirakylpylässä. Hienosti meni eikä Zito ollut niin arka kuin viimeksi. Uittajasta ei Zito ei hirveästi syttynyt ja juoksi välillä altaan laidalla karkuun XD Tällä kertaa Zito ui vain kerran päästä päähän liivillä ja muuten ilman. Hienosti jaksoi, eikä väsynyt paljoakaan. Automatkan Zito nukkui niinkuin yleensä. Meidän iloksi Zito on hyvä reissukoira ja nukkuu tai katselee maisemia poikkeuksetta autossa.

Zitolla on alkanut niin sanottu tehoharjoittelu näyttelyitä varten. Ensimmäinen pentunäyttely olisi 27-28.11. ja aika epätodennäköistä, että Zito tottuu purennan katsomiseen.  Kovasti ollaan yritetty harjoitella ja oma väki saakin katsottua vaivatta, mutta vieraita vierastetaan muutenkin. Pienempänä Zito ei arastellut yhtään ja kuljetettiin poikaa pitkin kyliä ja siinä samassa pääsi tutustumaan erillaisiin ihmisiin. Samalla vieraat ihmiset ovat huom. yrittäneet katsoa, mutta Ziton leuat olivat kuin nidotut kun vieras ihminen yritti katsoa. Kuitenkin toivottavasti Zito tottuisi edes joskus. Seisonta näyttää jo ihan kivalta ja erottaa jo hyvin seiso ja istu -käskyn eron. Mukavan  pitkään jaksaa olla paikoillaan. Siististi "ravaaminen" on taas luku erikseen, eli ei pompi, mutta kulkee pää liian alhaalla ja esim. kolmiossa ei löydä paikkaansa enää käännöksen jälkeen vasemmalta puolelta.

On Zito jotain uuttakin oppinut, eikä niin vähääkään. Eilen oppi lopullisesti  kosketusalustan idean ja osaa jo  vähän matkan päästä kävellä alustan luo ja laittaa molemmat tassunsa alustalle. Apuna koulutuksena olen käyttänyt naksutinta niinkuin seisomisessakin. Erittäin hyvin on toiminut ainakin meillä ja oppii sanan ja liikkeen yhteyden paljon nopeammin kuin ilman naksuttelua. Kuitenkin, tänään kokeiltiin sitten alustan koskettamista niin, että takatassut olivat väärinpäin käännetyn punoskorin päällä ja siitä laittoi etutassut (molemmat) "kontaktille" eikä vaikeuksia ollut olenkaan ;). Kun tämä meni niin helposti ja Zito tajusi parin toiston jälkeen täydellisesti kokeilin laittaa todella loivasti vanerilevyn elilavastin niin sanotun alastulon  ja laitoin loppuun kosketusalustan. En tiedä oliko oikein tai kannattiko, mutta hieman aloittelijana teen virheitä vähän liikaakin. Tämän jälkeen kokeiltiin putkea  ja putkelle irtoamista (jos osasin sanoo oikein) . Laitoin Ziton maahan ja odottamaan. Sen jälkeen vein lelun putken toiseen päähän ja sanoin putki. Ollaan siis harjoiteltu putkea ennen Zito on osannut hyvin :> Juoksi täyttä putken läpi retuuttamaan lelua. Eli onnistui aika hyvin.
Lopuksi vielä nopeasti... eli Zitolta on lähtenyt jo neljä hammasta ja meidän harvahammas tiputti kaikki neljä tänä iltana yhden vetoleikin aikana. Ja toinen "erikoisuus" Ziton ruokahalu on kadonnut tai siis einse kokonaan ,mutta jättää aika paljon syömättä!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti