tiistai 12. lokakuuta 2010

Spaerkka 2011Siirretty vanhasta blogista 17.1.2012:
Lauantaina oltiin siis Hyvinkäällä Spanieliliiton pääerikoisnäyttelyssä katsemassa Ziton kanssa hälinää, ihmisiä ja tietenkin muita koiria. Paljon nähtiinkin muita kooikerhondjeja. Hyvinkäällä oli myös tuttuja. Ziton isä Remus (Lucky Nana´s Egregio Optimus). Remuksesta Zito kiinnostui ja uskalsi tutkiskella isäänsä enemmäkin. Remuksen lisäksi tavattiin Ziton kasvattaja Tiina ja uskoisin , että Zito muisti vielä vähintääkin tutun hajun. Oli myös mukava kuulla, että Ziton on kehitty hyvin ja onhan Zito kasvanut niin mahdottomasti! Tavattiinhan me vielä Ziton täti eli Remuksen sisko Onella. Onella oli niin kaunis ja minusta (huom!! minusta) Remuksessa ja Onellassa on jotain samaa. Kuitenkin kauheasti ei ole kokemusta takana koikkereista, joten voihan tuo olla omakin keksintö. Samalla kun jutteli ihmisten kanssa niin yritti katsella mitä kehässä tapahtuu. Onneksi sen verran tajuan jo koira näyttelyistä mitä eri nauhat ja lyhenteet yms. tarkoittavat, mutta paljon on vielä opittavaa, niin Zitolla kuin minullakin. Seisonta Zitolla on nyt parin päivän sisällä parantunut huimasti, mutta ravaaminen( vai mitä sen pitäisi ikinä olla) ei onnistu alkuunkaan. Talvella olisi tarkoitus mennä näyttelykoulutukseen jos täältä Hämeenlinnasta vielä lyötyy talviaikaan jotain.

Sunnuntai olikin aika hiljaiseloa, mutta eilen maanantaina Zito pääsi mukaan minun yleisurheiluharjoituksiin. Tarkoituksena oli harjoitella paikalla oloa ärsykkeiden kera. Ziton piti istua paikallaan tai olla maassa, kun esim. tehtiin kordinaatioita tai vetoja. Zito yllätti kyllä kaikki todella positiivisesti!!! Zitolle ei tullut mieleenkään rikkoa käskyä. Ainoa mitä mitää ehkä harjoitella lisää on se, kun ollaan paikallaan istuallaan pitkää aikaa (1min.) siis pienelle pennulle pitkää ainaa, niin ei saisi lyssähtää maahan. Kuitenkin aivan huipputulos. Tämän jälkeen hieman harjoiteltiin sivulle menoa ja seuraamista. Sivulle onnistui hyvin, mutta seuraaminen ei oikein.

En todellakaan tiedä opetanko sivulle komentoa tai seuraa komentoa oikein, sillä en tiedä pitäsikö koiran istua kun tulee sivulle suoraa vai komennolla. Seuraaminen onnistuu ehkä kahden askeleen ajan, mutta sitten Zito ihmettelee kun menee istumaan tai maahan niin ei saakkaan namua. Eli seuraa ehkä kaksi askelta( liian kaukana ) ja sitten jää matkasta ja tekee kaikki temput mitä osaa. Eli jotain on tehty väärin ja pahasti.

Toinen asia, missä on alkanut olemaan ongelmia on pihassa pysyminen ja sisälle tuleminen. Zito siis karkaa naapuriin. Onneksi tunnetaan naapurit hyvin!! Ollaan kokeiltu kaikkea, mutta Zito pitää kaikkea leikkinä. Uusin tapa millä ollaan yritetty saada poika kotiin on menemällä sisälle ja jättää Zito sinne yksin. Tästä Zito vasta pitääkin ku saa jäädä ykisin riehumaan. Ja sisälle ei saa kuin pakolla. Vaikka tunti oltaisiin pihalla niin koiraa ei sisälle saa ellei väkisin kanna tai vie hihnassa. Alusta asti ollaan palkattu Zito aina se tulee sisään ja ennen se tulikin kutsusta " sisään" ,mutta jostain syystä tämä ei enää onnistu. Tänne komento onnistuu jos Zito jaksaa keskittyä, kun esim. taskussa on Ziton herkkua kalkkunaa. Pitkillä matkoilla Zito lähtee innokkaasti juosemaan kohti, mutta juoksee ohi, ihan kuin olisi unohtanut käskyn matkan varrella.
Agility-uran toivossa ollaan alettu harjoittelemaan putkea ja maassa olevan riman kanssa” hyppyä”. Omistaja lukee ensin kirja kolme kertaa läpi ja sen jälkeen toteutetaan. Enempää ei uskalla harjoitella vaan antaa koiran ensin kasvaa kehittyä. Kuitenkin jos joku eksyy lukemaan tätä Blogia ja tietää mitä voisi jo harjoitella putken ja ”maarimojen” lisäksi tai vaikkapa tietää johonkin muuhun ongelmaan mistä olen synkistellyt ratkaisun, ja vaivautuisi auttamaan meitä olisin enemmänkin kuin kiitollinen!!!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti