sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Pentukoulu


Tänään alkoi kauan odotettu pentukurssi. Haasteena oli jo pelkästään löytää "koulutushalli". Varsinainen halli se ei kuitenkaan ollut vaan vanha puinen tehdasvarasto. Meidän lisäksi oli viisi koiraa jos oikein muistan. Tunti alkoi esittäytymisillä ja jokainen kertoi itsestään ja koirasta, hieman tavotteita ja mahdollisia saavutuksia. Melkein kaikki koirat olivat saman ikäisiä eli 4kk. Ensimmäinen harjoite oli koiran rauhoittaminen. Kouluttaja kertoi eri keinoja ja sitten vaan rauhoittamaan yli-innokasta Zitoa (kerrankin Zito oli reipas eikä ujostellut muita koiria ollenkaan, päin vastoin :D) . Ihmeen nopeasti rauhottui ja alkoi melkein nukkumaan. Kun pentuihin sai jonkunlaisen kontaktin alettiin harjoittelemaan istumista. Zitolta istuminen onnistu jo ilman herkulla houkuttelemista(eli liikuttaa namiakoiran pään taakse). Kuitenkin nakin paloilla palkittiin. Seuraavaksi harjoiteltiin maahan menoa. Senkin Zito taitaa jo hyvin. Kuitenkin vielä käsimerkki täytyy antaa kun ei aina muista sanaa "maahan" . Kouluttaja sanoi, että me voidaan tehdä maahan meno jo suoraan seisaaltaan, mitä Ziton kanssa ollaan tehty. Kouluttaja sanoi siis, että ensin istumaan siitä maahan kunnes maahan meno onnistuu nin voi mennä suoraan seisomasta maahan.

Kun kaikki olivat saaneet koiransa edes kerran maahan vaihdettiin harjoite paikalla pysymiseen. Zitolla ollaan käytetty käskysanana "odota", koska sitten kun opettaa koiraa olemaan paikallaan liikumatta( siis hievahtamatta) opetan sen "paikka" käskyllä. Paikallaoloa harjoiteltiin niin, että laitettiin koira sivulle istumaan(käytin sivulle käskyä istumisen sijaan) ja sitten sanottiin käskysana ja liikuttiin koiran eteen. Koiran tason mukaan pakitettiin eri pitusia matkoja. Kun oli aika palkita ja vapauttaa koira käskystä, palattiin samalle paikalle mistä oltiin lähdettykkin eli koiran oikealta puolelta ja palkattiin. Tälläinen koulutusmetodi sen vuoksi, että koira ei opi tulemaan vastaan namin toivossa. Vaikka ollaan harjoiteltu ihan klassisella tavalla ei ole ikinä tullut vastaan. Tätä ei oikinä ennen oltu kokeiltu, mutta kun Zito osaa paikka-käskyn niin osasi sen myös hieman eri tavalla.

 Kouluttaja sanoi, että Zito oikein hehkuu kun sitä kouluttaa, eli nauttii ja on todella maltillinen ja kuuntelee hyvin...ööö en ehkä ole aivan samaa mieltä  kaikesta XD. Lopuksi koirat saivat tutstua toisiinsa rauhassa ja Zito innostui 4kk Howavartista ja alkoi tekemmään jotain nylkytyksen tapaista liikettä, eli nousi selän päälle,mutta siihen se oikeastaan jäikin. Ei se kuitenkaan tavallista pystypainia ollut... ' Kun päästiin autoon Zito simahti heti! Kotona jatkoi uniaan ja nukkuu vieläkin :D (Tultiin klo 15.00 kotiin)
Kasvusta vielä hieman. Zito painaa nyt tasan 7kg ja säkää epäluotettavasti 35cm. Hampaita on taas lähtenyt ja uusi puhjennut. Myös ruokahalu on viime viikkosten paastojen jälkeen palannut ja jopa lisääntynyt  !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti