tiistai 15. helmikuuta 2011

Hyvää Ystävänpäivää


Siirretty vanhasta blogista:
Tänään on siis ystävänpäivä ja sen kunniaksi tuli tehtyä tälläinen:

Keskiviikkona meillä oli sitten pentutoko. Ehdittiin juuri ja juuri ja Zito oli tietenkin iha stressihilseellä kun hermoilin, että ehditäänkö ajoissa. Meillä kun on sellainen kouluttaja, ettei päästä ollenkaan jos myöhästyy. Ovet menee lukkoon ja koputella on turha. Heti alkutekijöiksi Zito innostui muista pennuista ja rimpuili irti pannasta riehumaan muiden koirien kanssa. Onneksi tuli kun kutsuin luokse. Treenit aloittettiin paikallaan makuulla ja perusasenolla. Paikallaanmakuu ei teini-Zitoa kiinnostanut, mutta saatiin sitten lopulta toimimaan kun ihan  alkeista aloitettiin. Perusasento on meillä onneksi oikeastaan rutiinia ja liike jota Zito tarjoaa eniten.  Tämän jälkeen taisi olla liikkeestä maahanmeno, joka onnistui hyvin. Väliin mentiin hippaa, eli käskettiin koiran seurata ja sen jälkeen heitettiin namu pään taakse kun koira otti ohjaajaan kontaktia. Seuraavaksi oli luoksetulo. Zito juoksi tooodella innoissaan luokseni ja vielä suoraan perusasentoon. Toisella kertaa peeerusasento unohtui kun en itse tajunnut Zitolle tarpeeksi aikaisin siitä muistuttaa, mutta olen tyytyväinen yhteen onnistuneeseen kertaan, koska ei olla treenattu ennen. Loppuaika menikin sitten omatoimisella treenillä ja leikittiin vähän aikaa Ziton kanssa. Treenien jälkeen käveltiin kaupunkiin ja tämän kaiken jälkeen ei Zitoa paljon riehuminen enää kiinnostanut.
Olen huomannut, että Zitosta tullut paaaljon vilkkaampi kuin pikkupentuna. Nykyään Zito intoilee kun pääsee tekemään kanssani jotain tai vaikka otan harjan, kynsisakset tai hammasharjan esille Zito innostuu ja kellahtaa kyljelleen ja kiemurtelee XD Eli oikeastaan kaikki mitä tehdään yhdessä niin Zito on ihan intona. En tiedä onko vain kausiluontoista vai tykkääkö Zito oikeasti, että sitä hemmotellaan :P
Lenkillä Zito toimii kuin unelma. Tulee luokse kun vaan jotain sirkuttelee ja pölisee ja muutenkin poika tuntuu vain hymyilevän kokoajan. Zito rakastaa myös  valokuvaamista ja on niin poseeraja. Zito itse hakeutuu lumipenkkojen päälle ja on muutenkin vaan niin helppo kuvattava.
Lauantaina ollaan menossa haistelemaan taas pentukehiä ja tällä kertaa Lohjalle M&M puppy cuppiin. Ziton lisäksi sinne on ilmoittettu kaksi koiksua. Toinen on varmaankin jo tutuksi tullut Jone, mutta kolmatta en tiedä. Meinaa Masi-veli ei ole tällä kertaa tulossa. Olisi ollut kiva jos olisi nähnyt miten on Masi kehittynyt ja muutenkin olisi ollut kiva poikienkin nähdä. Viimeksi kun ei oikein kemiat kohdannut kun Masia vähän ujostutti. Viikonloppuna tein  oikean mittaus operaation Zitolle. Painoa oli 8,8kg...iiik! >Zito on laihtunut 200g. Korkeutta löytyi n. 38-39cm ja kaukanympärys oli 28-30cm.  Ostettiinkin toinen panta Zitolle kun nykyinen on ongelmallinen, koska on hieman iso niiin vapaana ollessa, koska tippuu vähän väliä. Nyt ostettiin Hurtan nahkainen solkipanta, joka on nyt pienimmäisellä ja hieman iso. Toivottavasti kasvattaisi vielä kaulaansa. Ystävänpäiväkuvassa näkyy hieman uutta pantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti