tiistai 18. lokakuuta 2011

Eloa Hämeenlinnassa part 2


Siirretty vanhasta blogista:
Pari viikkoa sitten meillä alkoi Ziton kanssa rally-toko ja olen todella tyytyväinen, että aloitettiin. Kerranhan päästiin kesäpäivillä kokeilemaan ja silloin meni aivan pipariksi. Zito oppii uusia asioita niin hurjan nopeasti. Nyt ollaan pääasiassa harjoiteltu seuraamista ja käännöksiä. Meillähän on jotenkin käännökset ollut entuudestaan tutut, mutta ei ole tullut treenailtua niitä erikoiseen malliin. Kuitenkin Ziton takapään käyttö on ihan huippua ja olen siitä ylpeä. En tiedä liittyykö siihen, että jo pienenä pallerona opeteltiin pakittamista vai mistä. Lähes tulkoon uutena asiana on oikealta seuraaminen, josta on itse asia tullut vahvempi kuin vasemmasta :P ! Viime viikolla opittiin saksalainen käännös ja samassa Zito sisäisti takaa kierron perusasentoo... tai miksikä sitä ikinä sitten sanotaan. Ihan huippua!
Mukavinta treeneissä kuitenkin se, ettei Z ärise muille koirille laisinkaan, välillä on aloittanut hullun hännän heilutuksen ja "viattoman" leikkiinkutsumisulinan, mutta agressiota ei ole ollut. Vaikka ryhmämme collie-uros yllätti Ziton takaa päin, ei Zito rämissyt siitä vaan kiljahti kuin tyttö ja loikkasi syliin. Mielummin noin!
Ollaan myös uudessa agiryhmässä ja paikkana on sama todella ahdas tanssilava! Siellä ei todellakaan olisi kivaa, jos koira ei tulisi toimeen muiden kanssa. Zito kun on ihmetyttänyt minua jo monta kertaa ja uskallan jättää sen yksikseen odottamaan ja pelkäämättä, että Z hermostuisi jos siinä ihan meilkein kyljessä on joku toinen koira, vaikka olisi uros. Itse agility on mennyt niin hyvin nyt näillä kahdella kerralla ja tuo on oppinut keskittymään. Vieläkin tuo ampuu välillä vaan menemään vaikka itse en käske sen tekemään mitään, mutta sehän on alkanut kuuntelemaan. Omassa ohjauksessa tarvitsen todellakin tarkennusta, mutta tuntuu ettei Zito ole vaikeimmasta päästä ohjata, vaikka vauhtia on :D ! Keinua tehtiin viime treeneissä ilman avustajaa,ilman hihnaa ja onnistuneesti. Myös kepit ovat nyt aika hyvällä mallilla. Varmuutta vaan lisää, mutta kepit löytyi viime treeneissä kentältä ja hienosti ne meni, vaikkakin itse lähdin liian aikasin menemään. Vielä saisi irrota paremmin. Enkä tiedä jos vaikka kevät-talvella alettaisiin näkyä virallisissa kisoissa !
Joskus lenkillähän Zito on sanonut muille uroksille, mutta vain jos ne ovat olleet kauempana. Luulenpa, ettei tuo lähempänä uskaltaisi XD ! Olen välillä pitänyt Zitoa todellisena ärmynä kun murisee kaukana oleville uroksille ja miettinyt mitäs sitten kun tullaan lähemmäksi, mutta eipä tuo sitten ole mitään sanonutkaan. Kuitenkin nyt kun hehkutan, ettei tuo sano niin, täytyy kuitenkin sanoa, ettei tuo ole mikään pentu vaan uros! En yhtään ihmettele jos se sanoo toiselle urokselle, mutta nyt meillä on ollut tälläinen hyvä kausi, joka toivottavasti kestää läpi elämän... sitä on kuitenkin turha toivoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti