sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Koiran ilmoja odotellessa

Siirretty vanhasta blogista 17.1.2012:
.

Eilen käytiin shopping-kierroksella Mustissa ja Mirrissä ostamassa ruokaan ja tutustumassa eläintarvikekauppaan ja mahdollisiin koira-asiakkaisiin.Tupahan oli aivan täynnä koiria eikä Zito edes ajatellut arastella vaan halusi tutustua, mutta ei poikaa voi vielä vieraiden koirien kanssa kuonotusten voi päästää kkun ei ole vielä rokotuksia. Hyvä etten päästänyt, sillä yksi koirista ei oikein välittänyt Zitosta vaan alkoi murista ja haukkua Zitolle. Hieman karvapallero säpsähti ja ilmetteli, että mitä toi mulle räyhää!? Uudet kokemukset eivät siihen loppuneet! Mustissa ja Mirrissä oli aika superale, koska siellä oli kympillä 2kpl hurtan ulkoiluhaalareita. Ostettiin sitten kurahaalari ja fleecehaalari sitten talveksi. Aluksi poika antoi laittaa puvun hienosti päälle, mutta sitten Zito tuumas, että se on niin nolo ettei se päällä kylä voi liikkua missään. Kaikkihan vaan pillkais! Ollaan peuhattu ja leikitty kurapuku päällä eikä enää näytä haittaavan :)
Iskä varasi Zitolle ensimmäisen rokotusajan ensi viikon keskiviikoksi. Katotaan mitä poika tuumaa eläinlääkäristä... Ilmottauduttiin myös pentu kurssille, jonka järjestää joku Koirakoulu Silkkitassu. Kurssi kestää kuusi kertaa.Kurssilla harjoitellaan: koiran käsittelyä, katsekontaktia, istumista, maahan menemistä, paikalla oloa, paikallamakuuta, sivulle, seuraaminen, odota, ei ota, luoksetuloa, tutustutaan toisiin koiriin, pennun rauhoittamiskeinot. Kurssilla pentu pääsee tekemään  asioita, joita se tarvitsee jokapäiväisessä elämässä. Kurssi saa myös kirjallisen materiaalin.

Lisäksi käydään seuraavia harjoituksia:

seiso, paikallamakuu, luoksetulo häirittynä, seuraa käskyn alkuharjoittelu, seuraamisessa käännökset vasemmalle ja oikealle ja seuraamisen tehotreenaus. Eli siis kaikkea super kivaa!

Uusi kurapuku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti